Tuesday, 16 August 2011

DESIGN SEGALA :)

Kann~tibatiba je.Sebenarnya tak berapa arif tentang dunia design semua ni tapi asyikasyik diberi kesempatan je untuk mendesign . Act , dalam beberapa minggu ni dapat pengalaman , peluang dan kepercayaan oleh rakan untuk design semua ni dan secara tidak langsung menjadi minat sebab kerja design semua ni ikut kepala sendiri je kan.Tu yang beshh tuh! Yeehaaaa~tibetibe je..

DESIGN BAJU FAKULTI (COMPASS)

Design baju fakulti ni act secara volunteer dan dalam banyak design yang di-LIKE di FB akan menjadi design pilihan dan akhirnya design Rabiah, iaitu rakan se-fakulti mendapat like terbanyak.congrats la biahh..;) . Tapitapi...setelah ahli2 exco berbincang akhirnya design tersebut akan mencampurkan sedikit dengan font dalam design saya, ada2..yang baju purple kat bawahhh tuuu..hehe.peaceeee~

+
=


tadaaa!!kan2...tapi nak cerita kat sini, si Biah ni suruh design balik final design baju compass ni dalam adobe illustrator, build from scratches.bapak susah beb,ingat senang pe,serius susah tapi berjaya,atas tu hasilnye.peaceeee~hehe  :)

DESIGN BANNER KELAB INSPIRASI

Yang ni pulak diberi kepercayaan rakan se-roomate untuk mendesign banner sempena lawatan ke rumah kebajikan pada bulan ramadhan.Disebabkan tiada pengalaman mendesign banner ni , tabur je apa yang ada dalam kepala ni.huhuwww~

Knn~ nmpak biasa kan. tak payah nak tipu ni , memang tak lawa sangat pun. In fact , design ni telah pon di - modified oleh sape ntah sebelum hantar print dan yang penting design di atas di-REJECT mentahmentah... oh noeeee!!!!haha.tak pe tak pe,ade hari ade bas , ade bas tiap tiap hari..haha.tibetibe je.nme pon newbie ,  so anggap ni sebagai satu proses pembelajaran dan peroleh pengalamannn knn..peaceeee.hehe :)

DESIGN BLOG HEADER CIK NERTY
Aritu,bestie saya mintak tolong designkan blog header die,sebab time tu saya ni tengah design banner atasss tu ,so die just mintak gitu2 je.So saya dengan bermurah hati designkan la kan.Saje nak test power yang x berapa nak power ni.puiihhhh~haha.Ada 3 pilihan ye cik nerty sila pilih...

 Tulisan kanji jepun tu bermaksud hana iaitu bunga.Kira tulisan hana dalam bahasa Jepun la.amacam?

Yang 2nd ni pulak letak gambar bunga sebab bunga dalam bahasa jepun disebut hana.kan?pusing2 situ je.=)

Oke.yang 3rd ni ade cam urban skit laa,haaa.yang tulisan jepun tu maksudnya HANA KOTOBA.=)

Font retak tu memang special carik untuk kau lorhh~sebab tu sama je untuk tiga2 design tu.Oke kalau antara semua x menjadi pilihan hati tape,saya paham , dan saya akan cuba untuk cuba yang terbaik lagi di masa akan datang peaaceeeee~heheee..=)

DESIGN PERTANDINGAN MULTIMEDIA OLEH COMPASS

Berlansung pada 10/8/2011 yang lalu Contest Promed  (Programming and Multimedia) dianjurkan Compass berjaya mendapat sambutan yang mengalakkan. Tidak melepaskan peluang menjadi peserta sekali dalam kategori multimedia poster.Dan hasilnya amatlah memuaskan setelah diberi kepercayaan oleh partner yang hebat belaka...bawah ni , bawah ni hasilnyeeee~-------

chatadaaaa!!!amacam, 3 jam lebih kot nak buat dan disaingi oleh 14 team yang hebat2 nih!FUhhh~susa nehhhh~Setelah memperah , belah otak sengkang mata , bersengketa sebentar nak tarik diri bagai...akhirnya pemenang suda ditentukan..;( sape ekk cuak nehhhh~
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Pemenang tempat pertama ........SHA2 (SHA SQUARE)!!
 haha.sebab tu design kat atas tu letak besar besar sebab menang..heheee~peaceeee


Ni la partner saya SHAKINA RAMLI yang memberi kepercayaan kepada saya untuk menjadi partner die.Thnx ya!First time team up dengan die,and alhamdulillah rezeki kami, menang dapat $$$.$$haha.
Thanx team up ngan saya
Thanx sanggup jadi partner saya
Thanx percaya saya
Thanx bagi saya menang.
Thanx bagi saya duit raya (duit hadiah menang ea,..)
Thanx Shakina Ramli.
Thanx bagi kami nama,
Thanx Faiz Badrol (pen-suggest nama team kami.hehe)

Laen kali ada rezki,kita team lagi ya , dan dan nak tau kenapa Faiz bagi nama tu, tanya die sendiri.Woitt FFFaizzz...kitorang belanja air kat bazaar t eaa.haha.peaaaceeee~ :D

Rasarasa macam design ni bole jadi satu hobby baru dan berharap akan ada peluang untung terlibat dalam kerja mendesign segala ni.hehe.PEACEEEEE~

: )

6 comments:

  1. huhuhu. thx juga amirul shafiq tok lebam lebam segala tu. memang banyak sengketa kan? angkat tgn bape kali nak tarik diri. haha. thx sgt. design mendesign nie besh. :) sama sama sambil belajar lagi. :) pape pown thx. :) * dapat duit raya beli baju. hoho.

    ReplyDelete
  2. huhu.
    yup2.ur welcome kiena.
    shhh~sengketa2 tu rahsie kite jgn bgtau org2 hehe.
    yup2,blajar sme2 and thnx juga lagi ya shakina ramli. sbb percaya and bgi menang.heheee

    =)

    ReplyDelete
  3. congrats mie..memg cantik..=)

    ReplyDelete
  4. shasaje; yup2,thnx ye..ingtkn msuk ritu,if x bole bg saingn lagik.hihi

    ReplyDelete